A múlt hónapban az acélipar PMI-je 52 volt: a készletnövekedés felgyorsult

- Oct 09, 2018-


A főbb részindexben a termelési index és a késztermék készletindexe jelentősen növekedett, az új megrendelések, mint például az index még mindig erős, ami azt mutatja, hogy az acélgyártás erősebb lesz, de az acélárak folyamatos emelkedése gátolja a downstream vállalatok vételi szándékát , ami az acélmalmok megrendelésének csökkenéséhez, a késztermék készlet növeléséhez vezetett. Az acélipar termelési mutatója szeptemberben 53,6% -kal, 3,6% -kal nőtt, és az acélipar jelenlegi termelése továbbra is erőteljes maradt, a nyersanyagbeszerzés és a készletek emelkedése mellett.

old09xx.jpg

Szeptemberben az acél nyersanyagok beszerzési árindexe 1,5% -ról 63,2% -ra emelkedett az előző hónaphoz képest, egy új év magas, két hónapra emelkedik, ami tükrözi az acélipari vállalkozások költségnyomását. Szeptember 28-tól az acélhulladék ára Jiangsu tartományban 2570 jüan tonnánként (rmb). Ugyanaz az alábbiakban), akár 280 jüan a múlt hónap végén, Shanxi tartomány, két koksz ára tonnánként 2420 jüan, több, mint a múlt hónapban emelkedett 30 jüan; a vasérc árindex 750 jüan tonnánként, legfeljebb 10 jüan havonta. (forrás: Kína Állomás gazdasági Pass)

Egy pár:Hazai acél ára kissé magasabb vasérc Import árak ingadozása Következő:Miután az acélipar korlátozott termelést ért el októberben, az acélár emelkedhet?